Падна тайната за дълъг живот на столетниците!(Виж каква е)

https://zdravno.net/bolesti/padna-taynata-za-dalag-zhivot-na-stoletnicitevizh-kakva-e/119668 Zdravno.net
Падна тайната за дълъг живот на столетниците!(Виж каква е)

Мнозина мечтаят да живеят дълго, но без болка и страдание

Спецовете откриха обаче каква е тайната на столетниците. На базата на много експерименти те са стигнали до следния извод. Според тях една от тайните е спокойния и достатъчен сън. Другата тайна е здравословният начин на живот, както и движението.

Здравословното хранене може да ни гарантира дълъг живот и то без болка. Но щом става въпрос за живот след 90-те години, тук неизменно се намесва генетиката, категорични са експертите.

Според учените живот след 90-те години се дължи на около двадесет и пет процента генетична предразположеност.

В проучване учените разкриват, че да доживееш до сто години, това се дължи на петдесет процента генетична предразположеност. Но да живееш повече от век, това е благодарение вече на 75 на сто генетика.

Спецовете, в изследване на продължителността на живот твърдят, че доживяващите до дълбока старост дават възможност да се изследват причините. На тази база може да се създадат лекарства или промени в начина ни на живот, които ще помогнат на хората да живеят по-дълго, но и в добро здраве.

Учените са убедени, че двадесет на сто от населението на планетата има генетични заложби да доживее до сто и над сто години. Но за целта трябва да спазват здравословни навици.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.