По кои признаци познаваме слабия имунитет?

https://zdravno.net/bolesti/po-koi-priznaci-poznavame-slabiya-imunitet/138858 Zdravno.net
По кои признаци познаваме слабия имунитет?

Има симптоми, които показват изключително отслабената имунна система

Диетолозите посочват няколко симптоми, на които да обърнете внимание. Едни от тях са, когато човешкия организъм се бори трудно с вирусни и бактериални инфекции.

Намаленият имунитет се познава и по силната умора.Всяка една битка с бавна инфекция изчерпва енергийните ресурси на организма и води до бърза умора и то без видима причина.

Храносмилателните проблеми също водят до спад в имунитета. Спецовете припомнят, че 70 на сто от клетките на имунитета се произвеждат в стомашно-чревния тракт.

Отслабена ли е имунната система, това може да предизвика диария или спазми в стомаха. Това се доказва и ако страдаме от повече от четири настинки на година.

Спадът в имунитета се провокират от недостига на желязо, както и на витамин Д. Съществуват много начини да се засили имунната система. Затова се препоръчва за съвет да се обръщаме към личния ни лекар, за да покаже начините за повишаване на имунната система.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.