Полезно ли е в жегите да се пие алкохол?

https://zdravno.net/bolesti/polezno-li-e-v-zhegite-da-se-pie-alkohol/138206 Zdravno.net
Полезно ли е в жегите да се пие алкохол?

Алкохолът-да или не през горещите летни дни

Може да се започне с това, че високоградусните питиета извеждат течностите от тялото и го обезводняват

Под откритото слънце и при високите температури навън, ако имате здравословни проблеми, не е препоръчително да пиете алкохол.

Алкохол не се препоръчва при хора, които искат да отслабнат, защото той не допринася за свалянето на килограми.

Ако в жегата решите да утолите жаждата си с алкохол, така ще натоварите сърцето си, е коментарът на учените.

Комбинацията между спиртните напитки и жегата разширява капилярите, действа на подкожната капилярна мрежа и това води до понижаване на кръвното налягане.

След пиене човек изпитва слабост, летаргичен и  сънлив е. Както топлината, така  и алкохола ускорява загубата на течност от тялото, действа като диуретик.

Но тялото не губи само вода, предупреждават експертите. От организма ни „изчезват“ още соли, микроелементи, което допълнително натоварва сърдечно-съдовата система.

Според лекарите, максималното количество алкохол, който може да си позволите е 30 грама водка, уиски,текила или друга спиртна напитка.

Може да се пие бира, но с ниско съдържание на алкохол и то в умерени количества. По-добре е да се консумират безалкохолните бири.

За да попълните загубата от течности, трябва да пиете вода. За предпочитане е тя да бъде със стайна температура и на малки порции.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.