Ползите от червеното грозде! И от какво още ни защитава символа на Бакхус

https://zdravno.net/bolesti/polzite-ot-chervenoto-grozde-i-ot-kakvo-oshte-ni-zashtitava-simvola-na-bakhus/136581 Zdravno.net
Ползите от червеното грозде! И от какво още ни защитава символа на Бакхус

Гроздето е уникална храна, позната още от древността

Понеже синът на Юпитер, бог Бакхус  е почитан като бог на плодородието, виното, веселието и плодородието. А гръцкият вариант е бог Дионис. Още от незапомнени времена се е тачело гроздето и това, което се е създавало от него.

Но безспорен факт е, гроздето е изключително полезно.Този сладък плод е богато на феноли и полифеноли. Освен това съдържа витамините А,С, К и В6.

Освен това притежава цяла гама от микроелементи. Както и от цял куп полезни, за здравето ни,  вещества.

Благодарение на целия този набор от полезни вещества гроздето и специално червеното, защитава зрението ни.

Доказано е, чрез редица експерименти, че гроздето отлага началото на дегенеративните заболявания и подобрява дейността на мозъка. Освен това сокът от грозде подобрява когнитивните способности при възрастни хора, които вече имат наличие на такива.

Плодът на Бакхус доказано понижава нивата на холестерола. И добрата новина е, че предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Благодарение на антиоксидантите в гроздето се понижава риска от инфаркт. Гроздето ни спасява от запека. Намалява и риска от развитие на диабет. И носи още много ползи за нашето здраве.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.