Рецепти от тефтерите на баба: Тамянът мори шиповете

https://zdravno.net/bolesti/recepti-ot-tefterite-na-baba-tamyanat-mori-shipovete/111823 Zdravno.net
Рецепти от тефтерите на баба: Тамянът мори шиповете

Шиповете за болезнени и причиняват обездвижване

За тях лек няма, но страданието може да се облекчи. Шиповете представляват уплътнение на костната система на определени места. Такива са раменете, шията, стъпалата, коленете, също така тазобедрената става, както и по гръбначния стълб.

Един от начините за облекчаване на болката е с бял тамян и компреси. Тази рецепта, от прашните тефтери на баба, лекува от миналото, че и до днес.

Белият тамян е уникално средство за облекчаване на болките от шиповете. За целта ни трябва такова количество, колкото е големината на фиксирания шип и където чувстваме болката. След като счукаме тамяна, взимаме едно вълнено парче или друг плат и го потапяме в ябълков оцет. След това, върху него слагаме счукания тамян. Слагаме го на болезненото място, завързваме го и го фиксираме. Оставяме го толкова време, колкото е необходимо за неговото изсъхване.

Тамянът е изключително полезен. Той има противовъзпалително свойство, засилва имунитета и освен това подобрява кръвообращението.

Белият тамян помага също за лечението на болки от артрит, както и при заболяване на опорно-двигателния апарат. Успешно се справя с болки в стомаха, също така с астма, колит, разстройство, както и с болки в гръдната област. Помага и при бъбречни и гинекологични проблеми, също и при болести на гърлото.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.