Революция: Швейцарски учени откриха нов орган в тялото ни!

https://zdravno.net/bolesti/revolyuciya-shveycarski-ucheni-otkriha-nov-organ-v-tyaloto-ni/123570 Zdravno.net
Революция: Швейцарски учени откриха нов орган в тялото ни!

От древни времена дедите ни са опитвали да разберат как работи тялото ни и органите в него

Древните египтяни са познавали органите, понеже са балсамирали тялото след неговата смърт.

Според изследвания на специалистите пет органа са важни за нашето съществуване и оцеляване.

Това са сърцето, черния дроб, мозъка, единия бъбрек и единия бял дроб.Това на приктика значи, че не всеки орган е важен за нашето оцеляване, но всеки един от тях си има своята определена функция в работата на целия организъм.

Но при последните изследвания швейцарските учени са открили още един орган и са го нарекли „ексклузивен“.

Той има съществена роля в работата на имунната система. Откритието си спецовете са публикували в авторитетно международно научно издание.

Този орган действа като бариера за патогени, вируси и бактерии, като им пречи да проникват в ядрото на клетката и така да заразяват хората с различни инфекции и болести.

Благодарение на това откритие на учените от Швейцария ще има възможност за нови изследвания и за лечение на редица автоимунни болести.

Но истината, че новия орган, всъщност далеч не е толкова нов. Той се намира в живите организми още от появата на първите, най-прости форми на живот на планетата ни.

Но до този момент не се е знаело каква е неговата функция и роля в организма ни.

Защитните механизми, които осигурява  ексклузивен, дават възможност за оцеляване на живота много преди появата на многоклетъчните организми.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.