Само 11 минути на ден ни спасяват от ранна смърт

https://zdravno.net/bolesti/samo-11-minuti-na-den-ni-spasyavat-ot-ranna-smart/117523 Zdravno.net
Само 11 минути на ден ни спасяват от ранна смърт

Всяка десета ранна смърт може да се избегне, ако отделяме само по 11минути на ден за определена дейност

Експерти от университета в Кеймбридж са установили, че 75 минути умерени упражнения на седмица или само 11минути на ден намаляват риска от здравето.

Изследователите твърдят, че всяка десета ранна смърт може да бъде избегната, ако неактивните хора отделят само по единадесет минути всеки ден и то за конкретна дейност.

Спецовете са анализирали около двеста научни статии, в които са участвали над тридесет милиона възрастни хора.

На базата на изследванията спецовете твърдят, че всяка десета ранна смърт може да се избегне, стига тези, които не са активни, отделят само единадесет минути да косят треви всеки ден.

Тези кратки, умерени движения, също така бързото ходене, танците, водната аеробика, както и градинарството може да намалят риска от ранна смърт, болести на сърцето, също и от ракови заболявания.

Рискът от ранна смърт, както рак и сърдечните заболявания намаляват, когато увеличим количеството на упражненията, твърдят експертите. Тяхната препоръка е 2,5 часа умерени упражнения или 75 минути интензивна дейност всяка седмица.

Специално при косенето на моравата се отделят химикали, които правят хората спокойни и щастливи.Те помагат да се преодолеят психичните проблеми при възрастните хора.

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.