Сърдечният пристъп може да настъпи с нетипични признаци

https://zdravno.net/bolesti/sardechniyat-pristap-mozhe-da-nastapi-s-netipichni-priznaci/144343 Zdravno.net
Сърдечният пристъп може да настъпи с нетипични признаци

Сърдечният пристъп или стенокардията може да се маскира под различни признаци

Щом кръвоносният съд се стеснява заради атеросклеротични плаки, това нарушава потока на кръвта. А когато се запуши напълно, може да предизвика инфаркт на миокарда.

Стенокардията се проявява със стягане и болка в гръдния кош.Това може да е съпроводено от буца в гърлото, както и страх от смъртта.

Но има и нетипични прояви на стенокардията. Появява се болка в зъбите при физическо натоварване, спре ли то, спира  и болката. Ако паралелно с това възникне задух, това не е зъбобол, а сърдечен пристъп.

Обикновено болката в гърба се приписва на остеохондрозата. И при това състояние трябва да се ориентираме дали или няма задух.

Но в този случай е трудно да се определи дали това е сърдечен пристъп. Понеже при движение болката при остеохондрозата се засилва.

Единствената разлика е, че такава болка в гърба е свързана с въртеливи движения и задух, когато се касае за стенокардия.

При задух сърцето не работи нормално, не може да изпомпва кръвта, затова се задъхва.Задухът показва, че не е остеохондроза.

 Болката при сърдечния пристъп  може да се сбърка и със стомашни киселини, понеже е пареща. Защото двата органа-сърцето и хранопровода се намират близко един до друг.

Човек, страдащ от стомашни киселини първо да прегледа сърцето си, след това да лекува стомашния рефлукс.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.