Ще се изненадате!Любима напитка ни пази от деменция и Алцхаймер

https://zdravno.net/bolesti/shte-se-iznenadatelyubima-napitka-ni-pazi-ot-demenciya-i-alchaymer/124984 Zdravno.net
Ще се изненадате!Любима напитка ни пази от деменция и Алцхаймер

Има една напитка, която ни пази от деменция и Алцхаймер

Тревожните данни са, че все повече се увеличават хората, които страдат от тези опасни заболявания. Но едно от средството да се предпазим от тях е като пием от любимата гореща напитка, кафето. Това твърдят спецовете, базирайки се на серия от проучвания.

Според лекарите пиенето на кафе не е вреден навик. Но то ни пази от деменция и Алцхаймер. Като голямата роля в това пазене се пада на кофеина.

Освен това изследванията сочат, че който пие кафе, преадпазва черния си дроб от болести, включително и от цироза.

Страничният ефект от консумацията на ароматната напитка се дължи на диуретичния й ефект.След като се ходи по малка нужда по-често, от организма може да се загуби по-лесно калция, ценния минерал за костите и зъбите.

Кафето повишава киселинността и затова трябва да се пие внимателно от хора, които страдат от проблеми с надбъбречните жлези.

Тези, които се оплакват от безсъние след като пият кафе се оказва, че тялото им не успява да разгради кофеина и затова те будуват нощем. Експертите препоръчват да пият по едно кафе денем и да се одобряват с черен или зелен чай през останалата част на деня.

Спецовете препоръчват да се консумира черен, а не млечен шоколад, защото по-големите количества захар в млечния предизвикват ферментация в червата и стомаха.Какаото в шоколада пък предпазва от инфаркт и инсулт, защото съдържа антиоксиданти и полезни витамини.

Освен това от тъмния шоколад не се пълнее, понеже се разгражда по-бързо и енергията се усвоява напълно.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.