Слагайте тези храни в менюто за здрав имунитет!

https://zdravno.net/bolesti/slagayte-tezi-hrani-v-menyuto-za-zdrav-imunitet/111072 Zdravno.net
Слагайте тези храни в менюто за здрав имунитет!

Има храни, които повишават имунитета ни

Такива са червените чушки. Този зеленчук е по-богат на витамин С и на бета каротин от южните  плодове Те влияят благотворно и на кожата, като я правят здрава, поддържа и очите.

Броколито ни зареждат с много минерални вещества, различни витамини, както и на антиоксиданти.Те най-много се грижат за здравето ни. За да съхранят полезните си качества, добре е да се готвят на пара.

Чесънът също се грижи за здравето ни. Полезните му качества са познати още от древността. Той се справя успешно с инфекциите, забавя втвърдяването на съдовете на кръвта, снижава кръвното.

Грижи се за здравия имунитет. Същото прави и джинджифилът. Той лекува възпаления, също болното гърло, при гадене. Лекува настинки.

Спанакът е също богат на витамин С, на бета каротин, на антиоксиданти.Бори се с инфекциите, грижи се за имунитета.Най-здравословен е, когато се готви най-малко време.

Киселото мляко е богат доставчик на витамин Д, регулира имунната система, повишава естествената защита на организма срещу инфекции и болести.

Витамин Е има ключова роля за здрав имунитет.Той е мастноразтворим витамин и се усвоява при наличие на мазнини. Бадемите са пълни с този витамин и съдържат полезни мазнини.Те се съдържат и в други ядки, които също се грижат за здравето ни.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.