Специалистите: Тази поза е най-вредна за здравето ни

https://zdravno.net/bolesti/specialistite-tazi-poza-e-nay-vredna-za-zdraveto-ni/126135 Zdravno.net
Специалистите: Тази поза е най-вредна за здравето ни

Спокойният сън гарантира добро здраве и възстановяване

Много важно за добрия сън е страната, на която спим. Всеки има любима поза за сън, но една от тях изобщо не е добра за здравето ни.

Според специалистите такава нездравословна поза е спането по корем. Тя причинява дискомфорт и при продължително спане в тази поза може да си докараме много и опасни болести.

Причината е, че при нея гръбначният стълб не е във физиологично положение. Едни от мускулите са супер разтегнати, други стават хипертонични.

Спането по корем може да ни причини болки във врата и главата, когато ставаме сутрин, предупреждават експертите.

За експертите най-добрата поза за сън е на едната или на другата страна. Тогава много по-добре се разграждат продуктите на обмяната на веществата.

Само че тези от хората, които имат проблеми със сърцето, не се препоръчва да спят на лявата страна.

Може да се спи както на лявата, така и на дясната страна. И в двата случая вътрешните органи се пазят от гърдите, твърдят спецовете.

Единственият проблем за хората, които спят на лявата страна е, че може да не е подходящо за тези, които имат проблеми със сърцето, както и с белите дробове.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.