Татуировките може да са доста опасни! Ето какви болести причиняват

https://zdravno.net/bolesti/tatuirovkite-mozhe-da-sa-dosta-opasni-eto-kakvi-bolesti-prichinyavat/135223 Zdravno.net
Татуировките може да са доста опасни! Ето какви болести причиняват

Татуировките може да се окажат доста опасни

До това мнение са стигнали учени от университет в Швеция. На базата на тяхното проучване се установява, че хора с татуси има вероятност от двадесет и едно на сто да развият опасният лимфом.

Шансовете хората да развият този опасен рак на лимфните жлези става независимо от размера на татусите.

Спецовете се обезпокоени от този експеримент. Много експерти са на мнение, че много хора ще искат да изразяват своята идентичност посредством татуси или като форма на изкуство-боди арт.Затова те са обезпокоени за наистина опасните последици, които предизвикват рисунките по тялото и кожата.

Заради нарастващата тенденция да си шарим телата, учените са притеснени за вредните и опасни последици, които нанасят те на здравето.

Лимфомът е вид рак, който атакува лимфната система. Тя е ключова за имунната защита на организма.Най-често татуираните хора страдат от два вида рак- дифузен голям В-клетъчен неходжкинов лимфом и фоликуларен неходжкинов лимфом.

Затова, преди да нашарите тялото си, по-добре помислите и преценете дали това няма да вреди на вашето здраве, съветват експертите.

Източник: Телеграф, Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.