Тези храни ни пазят от болести през есента

https://zdravno.net/bolesti/tezi-hrani-ni-pazyat-ot-bolesti-prez-esenta/116969 Zdravno.net
Тези храни ни пазят от болести през есента

Есента е сезонът на вирусите и настинките

С понижаване на температурите ние се разболяваме често. Има храни обаче, които увеличават имунитета ни. Но спецовете препоръчват някои храни, които ни пазят от болести през есенните дни.Те трябва задължително да се включат в нашето меню през настъпващите по-хладни дни.

Много хора са чували за дейността на така наречените суперхрани. Техният произход обаче често не е български, а и струват доста скъпо.

Но ние все пак имаме достъп до тези храни, които вършат чудеса с тялото и здравето ни.Те също така са достъпни за много от българите, защото са доста по-евтини, а и са много здравословни.

Една от тези суперхрани е цвеклото. То съдържа много полезни вещества, витамини, както и минерали.Цвеклото е богато на калий, магнезий, също така цинк,както й много йод.

Другата ценна за здравето ни храна е артишокът. Спецовете съветват то също да присъства на нашата трапеза.Богат е на полезни аминокиселини.

Другите ценни храни са ряпата, също така и доматите. Последният зеленчук  е богат на веществото липин, който ни пази от антиоксидантите. Варди ни от много болести, както и от опасния рак.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.