Тези три храни са напаст за имунитета през зимата!Свалят го

https://zdravno.net/bolesti/tezi-tri-hrani-sa-napast-za-imuniteta-prez-zimatasvalyat-go/127518 Zdravno.net
Тези три храни са напаст за имунитета през зимата!Свалят го

През зимата три храни свалят имунитета, предупреждават експертите

Те съветват да ги избягваме през студените зимни месеци. Тези храни не само забавят процесите на оздравяване, но и влошават симптомите на цялостното здраве.

Правилната диета, както и здравословното хранене, правят чудеса за здравето ни. Те могат да ни предпазят от сезонните грипове, както и от досадните настинки през студените дни.

Но има храни и напитки, които тотално може да сринат имунната ни система. А в сезонът на вирусите, грипа, както и на коронавирусната инфекция може да се окажат решаващи за имунитета ни.

Специалистите съветват да ги избягваме, ако не искаме да боледуваме и да се заразяваме.

Ето с кои храни и напитки ще избегнем опасните болести през зимата.

Един от тези продукти е рафинираната захар. Тя отслабва имунната система и помага да се увеличи възпалението в нашето тяло.

Другият вреден продукт е алкохола. Спиртните напитки влошават съня ни и вредят на бактериите в червата ни.

Следващият бич за имунитета е пържената храна. Тя повишава нивото на възпаленията в организма и влияе отрицателно върху правилното функциониране на имунитета ни.

Ако нивата на възпалението са много високи, тогава имунната ни система ще забуксува и няма да работи функционално, алармират експертите.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.