Това не знаете още за черешите! Забавят стареенето и възпалението (И още)

https://zdravno.net/bolesti/tova-ne-znaete-oshte-za-chereshite-zabavyat-stareeneto-i-vazpalenieto-i-oshte/134997 Zdravno.net
Това не знаете още за черешите! Забавят стареенето и възпалението (И още)

В сезонът на черешите сме

Тези малки плодчета не са само вкусни и ароматни. Те са като аптека за здравето ни. Искате ли да запазите младостта си и да си гарантирате здрав сън, хапвайте череши, съветват спецовете.

Освен гастрономическо удоволствие, топчетата се грижат и за нашето здраве. Плодчетата са пълни с антиоксиданти, които ни пазят от различни възпаления в организма.

Това означава, че се бори със стареенето и различни хронични заболявания, като рак, диабет,болестта на Алцхаймер, затлъстяване, също и със сърдечно-съдови болести.

Черешите са съдържат гама от витамини от група В, също и от витамин С. Освен това те съдържат  и минерали. По-сладките плодове съдържат по-голямо количество С, защото са по-огрявани от слънцето.

Плодчетата понижават кръвната захар и я държат в нормални граници. Поради ниския си гликемичен индекс те са особено подходящи за хора, страдащи от захарна болест.

Ако пием черешов концентрат в продължение на седмица, това повишава нивото на мелатонина, което прави съня ни здрав и продължителен.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.