Три смокинови листа на ден ни спасяват от диабет

https://zdravno.net/bolesti/tri-smokinovi-lista-na-den-ni-spasyavat-ot-diabet/116753 Zdravno.net
Три смокинови листа на ден ни спасяват от диабет

Листата на смокинята крият много ползи за организма ни

Смокиновите листа са аптека за здравето.Те са богати на витамини, както и на много полезни за организма ни вещества.

Листата от смокиня действат благотворно най-вече при хора, които страдат от захарна болест. Те са причина за свалянето на високата кръвна захар.Редица експерименти доказват, че смокиновите листа смъкват кръвната захар, действат благоприятно на хората, които страдат от диабет, също така смъкват и високите нива на холестерола.

Топлата напитка помага да се нормализират нивата на антиоксидантите в кръвта, като по този начин помагат и в битката с оксидативния стрес. Той пък се причинява от някакво хронично заболяване.

Изсушените смокинови листа съдържат цяла гама от мастни киселини, чиято роля е да намалят риска от сърдечносъдови болести.

Листата от смокиня доказано намаляват риска от исхемична болест на сърцето. Знае се, че при това заболяване се стеснява или запушва една или няколко коронарни артерии.Също така помагат да се намалят триглециридите, които мазнини са причина за получаване на инфаркт.

Как се приготвя тази полезна отвара от смокинови листа? Взимаме три броя смокинови листа, като ги слагаме в съд да се варят за петнадесетина минути. След което ги оставяме да киснат за няколко часа.След този период от време се прецежда отварата и се пие през целия ден.С нейна помощ ще се отървете от куп страховити болести.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.