Учени посочиха: Тази кръвна група е най-опасна!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-posochiha-tazi-kravna-grupa-e-nay-opasna/122580 Zdravno.net
Учени посочиха: Тази кръвна група е най-опасна!

Всеки човек се ражда с определено кръвна група

Но според последните изследвания има една, която е опасна. Това са установили учени от Харвадския университет.На базата на проучването спецовете са стигнали до извода, че кръвна група АВ с резус фактор (Rh) отрицателен е  най-опасна.

Експертите установили, че хора с такава кръвна група рядко имат деца. Жените с отрицателна АВ по-често се разболявали от рак, отколкото дамите от останалите кръвни групи.

Освен това хора с отрицателни кръвни групи били по-податливи на инсулти, както и на отрицателни промени в мозъка.По принцип те имали намален имунитет и по-често се разболявали от различни болести и настинки.

По думите на докторите такива хора задължително трябва да се хранят правилно. В диетата си да включват пуешко, заешко, агнешко месо, да не хапват пържени храни, както и масло или мазни храни.

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите или червените кръвни телца на всеки организъм.В кръвната група има 46 познати антигена, които по-рядко се срещат при хора с „отрицателна“ кръвна група.

В тази връзка лекарите съветват да не се прелива кръв от човек на човек, защото това крие много рискове. Първо трябва да се изследва дали има съвпадение. В противен случай може да се стигне до имунна реакция, анемия, бъбречна недостатъчност, шок и  смърт.

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.