Учени сензационно: Откриха нов орган-ексклузивен!(Къде се намира и за какво служи)

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-senzacionno-otkriha-nov-organ-ekskluzivenkade-se-namira-i-za-kakvo-sluzhi/121530 Zdravno.net
Учени сензационно: Откриха нов орган-ексклузивен!(Къде се намира  и за какво служи)

Учени направиха сензационно откритие

Швейцарски експерти са  открили нов орган и са го нарекли ексклузивен. По принцип само пет вътрешни органа в тялото ни-мозък,сърце, черен дроб,

един бъбрек и един бял дроб са необходими за живота на човешкия организъм. Но все пак и останалите имат своята функция в тялото ни.

Откритият нов орган се намира в цитоплазмата на клетките и играе важна роля за имунитета ни.

Ексклузивът функционира като преграда за вредните патогени, вируси и бактерии, пречи да проникнат в ядрото на клетките и да ни заразят.

Благодарение на откритието на учените в Института по биохимия в Цюрих има възможност за нови изследвания, свързани с автоимунните заболявания. Истината е, че „новият орган“ не е толкова нов.

Той съществува в живите организми още от появата на най-простите организми на планетата.

Това само доказва огромното значение на този стар, нов орган за живота на различни организми през различни периоди на Земята.

Защитните механизми, осигурени от този орган, са били изключително важни за оцеляването на организмите на земята в различните периоди на съществуването им.

И то много преди появата на сложните организми, като растения и животни.Автоимунните заболявания кара имунната система да възприема собствените тъкани като чужди и да ги поврежда.

Те се наричат още системни, защото увреждат цялата система и дори тялото ни.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.