Учени установиха: Кафето ни пази от две опасни болести!

https://zdravno.net/bolesti/ucheni-ustanoviha-kafeto-ni-pazi-ot-dve-opasni-bolesti/125478 Zdravno.net
Учени установиха: Кафето ни пази от две опасни болести!

Кафето не само ни одобрява и прави по-жизнени

Италиански учени, след серия проучвания са установили, че в дългосрочен план кафето спасява нервната ни система. Кофеинът и  други биологично активни компоненти на кафето значително подобряват двигателните умения и ни помагат да се справим с тремора.

Горещата напитка не само пази от болести, но тя  и лекува. Експериментите са установили, че редовната консумация на кафе намалява риска от Паркинсон с двадесет и девет на сто, а от Алцхаймер-с цели шестдесет и пет на сто.

 Но тава не означава, че кафето трябва да се пие с литри, съветват експертите. Защото прекомерната консумация на горещата напитка е свързана с риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

Но една или две чаши на ден може да ни спасят от всичките тези смъртоносни болести. Освен това да ни направят по-млади, дейни, активни и внимателни.

Но все пак лекарите съветват кафето да не се пие сутрин, на гладно. Добре е преди това да сме хапнали нещо на закуска и час след това да пием от горещата напитка. И добре е в него да не се слага захар, мляко или други сладки неща, а по възможност да се консумира чисто.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.