В кое месо има най-много витамини?

https://zdravno.net/bolesti/v-koe-meso-ima-nay-mnogo-vitamini/119309 Zdravno.net
В кое месо има най-много витамини?

Телешкото месо или свинското е по-полезно

За това отдавна спорят учените. И двата вида мръвки обаче си имат своите достойнства и предимства. Свинското месо е по-богато на витамини и най-вече на тези от група В, също така и на витамин Д. Използва се при болести на централната нервна система, при стрес, безсъние, както и за профилактика на гастрит.То се препоръчва за укрепване на костите, като и за правилния метаболизъм.

Това месо съдържа повече минерали, необходими за киселинни-алкален баланс на тялото ни. Свинското поддържа сърдечно-съдовата система, подобрява състоянието на кожата, грижи се за производството на хормони за щитовидната жлеза.

Пази клетките от предварително стареене, регулира дейността на полезните бактерии в червата, понижава нивото на холестерола в тялото ни.

Телешкото месо пък е по-богато на желязо.То трябва да присъства в менюто при хора с хронични болести, както и при проблеми с имунната система. Помага да се натрупва мускулна маса.Има високо съдържание на желязо, цинк, както и на протеини.

На хората, страдащи от анемия, им се препоръчва да хапват повече телешко или говеждо месо.

Дефицитът на цинк също е опасен, особено за бременните и децата. Защото липсата му забавя растежа, има проблеми с кожата и зрението, намалява имунитета.Макар и  в незначително количество, в сравнение със свинското, телешкото съдържа повече белтъчини от него.

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.