В кои случаи полезният спанак ни вреди?

https://zdravno.net/bolesti/v-koi-sluchai-polezniyat-spanak-ni-vredi/118862 Zdravno.net
В кои случаи полезният спанак ни вреди?

Спанакът е една от полезните храни

Дори във Франция го наричат „цар“ на зеленчуците.За първи път той се появява в Персия преди нашата ера.Той няма ярък вкус, бързо губи полезните си качества и не може дълго да се сахранява.

Но в последните години, след серия проучвания се установи, че спанакът е изключително полезен. Особено заради свойството му да помага при предотвратяването на раковите заболявания.

Спанакът съдържа вещества, които пречат да се образуват туморни клетки. Този продукт съдържа много полезни вещества, които са като аптека за здравето. Той е богат на протеини, необходими за изграждане на клетките в тялото ни.Спанакът е богат на наситени мастни киселини, на мазнини, както и на въглехидрати.

Съдържа огромно количество фибри, нишесте, както и захар. Съдържа много и разнообразни витамини.Богат е  и на витамин К, който има функцията да помага при съсирването на кръвта, както и да задържа калция в костите.

Спанакът е богат и на много полезни микроелементи.Поради високата концентрация на желязо в него, има свойството да снабдява кръвта с кислород много по-активно.Помага да се засили метаболизма и да се увеличи енергията в тялото.

Има повече протеини, дори от бобовите култури.И полезните вещества в него се запазват, дори след като се обработи термично.Той е не само диетичен продукт, но и носи много ползи за здравето.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.