В напреднала възраст: С това просто упражнение оставате подвижни

https://zdravno.net/bolesti/v-naprednala-vazrast-s-tova-prosto-uprazhnenie-ostavate-podvizhni/138020 Zdravno.net
В напреднала възраст: С това просто упражнение оставате подвижни

С напредване на възрастта е крайно наложително да останете подвижни и мобилни

За да си осигурите здравословно стареене, трябва да се заемете с баланса и укрепване на краката си.

Физическата активност ви дава възможност при стареене да запазите мобилността си и независимостта си дълго време. За да постигнете това, може да направите едно лесно упражнени няколко пъти през седмицата.

За да изпълните упражнението правилно, ето какво трябва да направите. Разтворете краката на ширината на раменете си. След това отлепете пръстите на краката си от пода, като оставите цялата тежест на петите си.

В това положение трябва да задържите краката си известно време и след това да пуснете пръстите на краката си към ходилото.

Правете упражнението от 15 до 20 пъти, в две до три серии. Трябва да повтаряте това лесно упражнение поне два пъти в седмицата, а ако имате желание  и повече. Спецовете препоръчват на възрастните хора да правят и други упражнения за краката.

С този лесен трик помагате да имате стабилност, подвижност и сила на мускулите, които с възрастта отслабват. Това действие може да предотврати болката и травмите в коленете и стъпалата.

Упражнението подобрява баланса, укрепва костите и носи положителен ефект на здравето на мозъка и на сърцето.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.