Японски учени откриха: Какво причинява лошия дъх в устата и миризма по краката

https://zdravno.net/bolesti/yaponski-ucheni-otkriha-kakvo-prichinyava-loshiya-dah-v-ustata-i-mirizma-po-krakata/129407 Zdravno.net
Японски учени откриха: Какво причинява лошия дъх в устата и миризма по краката

Японски учени откриха какво причинява лошия дъх в устата

Дори да не сте консумирали чесън или други миризливи продукти, често се сблъскваме с неприятния лош дъх в устата.

Тайната е разгадана и учени от университета в японския град Осака откриха причината. По думите им той се причинява от вещество, което се получава от сблъсъка между две бактерии, гласят резултатите от дългогодишното им проучване.

Веществото метаннетиол е с най-силен и  неприятен мирис. Но до момента няма препарат, който да унищожава този неприятен мирис.

Други неприятни миризми могат да излъчват и краката. За да се справите с миризливите крака, необходимо е само да натъркате малко краката си със сода бикарбонат, както и да сложите малко в обувките си. Тя действа като естествен дезодорант и парира лошата миризма.

Друг начин да се отървете от проблема миризливи крака е с джинджифил. Настържете един среден корен и  го залейте с достатъчно количество вода.Сложете сместа на котлона за около петнадесетина минути. С получената отвара масажирайте краката си вечер.

Добре е всеки ден да се грижите за краката си, така ще намалите вредното влияние на бактериите върху тях.Използвайте и козметични продукти, за да отстранявате мъртвите клетки върху тях. Важно е за хигиената на краката да ги поддържате винаги сухи.

Източник: Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.