За да запазите здравето на очите си! Включете тези храни в диетата

https://zdravno.net/bolesti/za-da-zapazite-zdraveto-na-ochite-si-vklyuchete-tezi-hrani-v-dietata/137524 Zdravno.net
За да запазите здравето на очите си! Включете тези храни в диетата

Храната влияе и на здравето на очите си

За да избегнете различните болести на очите, включете в диетата си тези храни, съветват специалистите.

Рибата е богата на омега 3-мастни киселини, които поддържат не само здравето на сърцето, но и на очите. Тези полезни мазнини укрепват кръвоносните съдове на очите, пазят и от дегенеративните заболявания на очите.

Друга храна, която пази очите са яйцата. Веществата в кокошите продукти защитават очите от вредни лъчи и вещества. Яйцата са богати на антиоксиданти, както и на витамини, които се грижат за здравето на очите.

Оранжевите плодове и зеленчуци, като моркови, тиква, портокали и праскови са богати на антиоксиданти, които поддържат здравето на ретината.

Зелените зеленчуци и цитрусовите плодове съдържат вещества, които пречистват свободните радикали и препразват очите от оксидативен стрес.

Цитрусите имат много витамин С, който поддържа здрави кръвоносните съдове на очите.

Зехтинът е богат на полиненаситени мастни киселини, които оказват положителен ефект на зрителната тъкан. Млечните продукти осигуряват на тялото важни микроелементи, които поддържат здрава тъканта на очите.

Очите се пазят здрави и от средиземноморската диета. Тя е богата на витамини, минерали, както и на антиоксиданти. Тя укрепва очната тъкан и поддържат здрави кръвоносните съдове.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.