Забравете ги! Токсичните навици, които съсипват здравето ни

https://zdravno.net/bolesti/zabravete-gi-toksichnite-navici-koito-sasipvat-zdraveto-ni/129093 Zdravno.net
Забравете ги! Токсичните навици, които съсипват здравето ни

Сутрешните навици са важни за здравословния начин на живот

Но има токсични навици сутрин, които не бива да правим, за да се чувстваме свежи, отпочинали и енергични за деня.

Дрямката нарушава естествения ритъм на събуждане  и заспиване. Този навик ни прави неотпочинали и разконцентрирани през деня.

Вместо да ес отдавате на дрямка, установете режим на сън, за да си осигурите 7-9 часа пълноценно спане.Така ще имате добро физическо и психическо здраве.

За да имате спокойно, целенасочено стартиране на деня, не посягайте към мобилните или други електронни устройства със събуждането.

Направете го по-късно, като първо се събудете, тренирайте, медитирайте или благодарете за новия ден.

Токсичен сутрешен навик е да прескочите сутрешното хранене. Закуската ни дава сили, енергия ,зарежда ни с полезни витамини, мазнини, протеини.

Затова за не изпитвате глад, който не можете да контролирате по-късно, заложете на балансираната закуска. Установете рутината при храненето.

Хаос и безпокойство може да си създадете сутрин, ако бързате с изпълнението на сутрешните си задачи.

Дайте си достатъчно време за събуждане, взимане на душ, обличане, както и минути за самите вас. Спокойната и обмислена рутина ви подготвя психически за ползотворен ден.

След нощният сън тялото е дехидратирано. Затова със събуждането не посягайте към кофеиновата чаша, а пийте повече вода, може и с изцеден в нея лимон.

Източник: Актуално.ком

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.