Защо е опасно да пушим цигари през топлите летни месеци?

https://zdravno.net/bolesti/zashto-e-opasno-da-pushim-cigari-prez-toplite-letni-meseci/112292 Zdravno.net
Защо е опасно да пушим цигари през топлите летни месеци?

Пушенето вреди на здравето

Но през лятото вредата от пушенето на цигари е още по-засилено и то в негативен аспект.Защото цигарите са още по-опасни през летните месеци.

Вредата на цигарите е много опасна за целия организъм. Пушенето води до стесняване на съдовете на кръвта, повишава кръвното налягане и ускорява пулса на тялото ни.

Всичко тези последствия водят до развитието на опасните сърдечно-съдови болести, обясняват експертите.

Другото зло, което ни причинява пушенето през топлите летни месеци е повишаване на гъстотата на кръвта, както и нивата на тромбоцитите. Това води до образуване на съсиреци на кръвта в съдовете на кръвта, особено съчетани с високите летни температури.

Пушенето през лятото ни носи още опасни болести. То повишава риска от инсулти, както и инфаркти на миокарда на сърцето. Като цяло тютюнопушенето ни причинява вреда за цялото ни здраве.

Пристрастяването към цигарите може да ни причини раздразнителност. Освен това, по време на горещините, пушенето може да ни докара обща слабост на цялото тяло.

Всичко това може да ни влоши общото благо на организма ни, намалява ефекта от качеството ни на живот. Тютюнопушенето ни пречи да се снабдява организма ни с достатъчно количество кислород.В резултат на това кръвообращението, както и метаболизма на организма ни се забавя, твърдят спецовете.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.