Защо пъпеши? Понеже са суперзвезди за здравето

https://zdravno.net/bolesti/zashto-papeshi-ponezhe-sa-superzvezdi-za-zdraveto/113701 Zdravno.net
Защо пъпеши? Понеже са суперзвезди за здравето

Лято е и пъпешите са едни от многобройните плодове на сергиите

Плодът е не само сладък и разхлажда. Той носи много ползи за организма ни, като суперзвезда е за здавето. Те засилват имунната система, защото са богати на витамин С. Зареждат тялото с енергия и охлаждат през топлите дни.

Освен това, отдавна се знае, че този сладък плод прочиства бъбреците  и засилва дейността им.Освен това те носят още много ползи за здравето. Подобряват храносмилането, лекуват болките в главата, повишават хемоглобина. Освен това помагат камъните в бъбреците да се изхвърлят извън тялото ни.

Пъпешите са богати на витамин А, което означава че са полезни за очите, като ги лекуват. Особено е ценен плодът за хора, които прекарват дълго време пред компютъра.

Справят се отлично и с психични болести като депресията. При избирането им трябва да се гледа кората. Ако е кафява, значи плода е презрял. Обработени ли са с много химикали, по нея може да се образуват синкаво-сиви или розови петна.

Все сорт си има свой аромат. Но ако миризмата е доста силна, това означава, че плодът е доста сладък.Не се ли усеща миризма, значи че пъпеша не е узрял.

Тези обаче, които страдат от диабет, трябва да внимават с неговата консумация.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.