Зеленчук ни спасява от мазнините на корема

https://zdravno.net/bolesti/zelenchuk-ni-spasyava-ot-mazninite-na-korema/55049 Zdravno.net
Зеленчук ни спасява от мазнините на корема

Зеленчук ни помага да се отървем от мазнините на корема до седмици

Добавянето му към храната ни помага да се отървем от големия си корем. Продуктът е  полезен заради високата концентрация на фибри в него.

Повишената консумация на разтворими фибри намалява скоростта на натрупване на висцерална мазнина.

Когато се храним, разтворимите фибри се разграждат чрез ферментация. Процесът предизвиква производство на мастни киселини, които играят важна роля в намаляване на мазнините по корема. Това става с изгаряне на мазнините и намаляване на съхранението на липиди.

Фибрите се движат бавно по храносмилателния тракт и забавят изпразването на стомаха, което ни държи по-дълго време сити.

Този зеленчук, богат на разтворими фибри е ряпата. Тя е пълна с фолиева киселина, серия витамини, като С,Е и К, които помагат да отслабваме. Този зеленчук намалява риска също така от развитието на рак, захарна болест, също на различни сърдечни болести, както и въобще ни пази от преждевременна смърт.

Може да се консумира самостоятелно или в комбинация с няколко вида репи.

В добавка спецовете препоръчват да се движим умерено за около тридесетина минути на ден през повечето дни. Освен това да се храним здравословно, както и да спим поне по осем часа на денонощие.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.