Жълтъка на яйцето заменя хапчетата за кръвно?

https://zdravno.net/bolesti/zhaltaka-na-yayceto-zamenya-hapchetata-za-kravno/126239 Zdravno.net
Жълтъка на яйцето заменя хапчетата за кръвно?

Жълтъкът от кокошите яйца може да замени хапчетата за високо кръвно налягане

До този извод са стигнали китайски учени след серия експерименти.Веществото, което се съдържа в яйчените жълтъци, може да замени хапчетата срещу високо кръвно налягане.

Съдържащият се в кокошите продукти вещество пептид помага да не се вдига артериалното налягане.

Петдесет грама пептид се равняват приблизително на две кокоши яйца. Такава доза вещество оказват същото действие, каквото има и препарат за високото кръвно налягане.

Влизащият в състава на яйчения жълтък пептид се запазва дори и при термична обработка.В тази връзка китайските учени препоръчват кокошите яйца да се хапват както за профилактика, така и за лечение на високото кръвно налягане.

И освен това пептидите в яйчения жълтък нямат странични ефекти, за разлика от лекарствата, които се пият от хората, страдащи от високо кръвно налягане.

Жълтъците предпазват от дегенерация на мускулите.Яйцата са богати на протеини и омега 3-мастни киселини, които осигуряват здравето на сърцето.

Освен това са потенциални „убийци“ на раковите клетки. Яйченият жълтък е от малкото качествени продукти на витамин Д и помага на калция да се абсорбира.

Източник: Здраве.то

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.