Баба знае най-добре: С бял боб сваляме високата кръвна захар

https://zdravno.net/narodna-medicina/baba-znae-nay-dobre-s-byal-bob-svalyame-visokata-kravna-zahar/130988 Zdravno.net
Баба знае най-добре: С бял боб сваляме високата кръвна захар

Повишените нива на кръвната захар не се среща само при захарния диабет

Високата кръвна захар или известна още като хипергликемия, се получава и при други състояния. Може да се получи и при стрес, при генетични увреждания, нарушения на метаболизма, при лошо хранене, постоянна умора или при приемане на определени лекарства.

Повишаването на кръвната захар в кръвта причинява диабет, който води до усложнения. Ето защо е добре да знаем признаците на това състояние. И веднага да се консултираме с лекар.

Ето кои са признаците на хипергликемията. Те са внезапни колебания в теглото, без да има някакви причини за това.

Другите симптоми са мъгла пред очите или влошаване на зрението, влошаване на нощното виждане, също така замръзване на крайниците, лошо зарастване на раните.

Освен това при диабет може да получите сърбеж и лезии по кожата и лигавицата, проблеми с черния дроб, запек или диария,често уриниране, най-вече през нощта, както сухота в устата и непрекъсната жажда.

 Но метод от бабините тефтери безотказно действа и сваля кръвната захар. За целта да ни необходими само три зрънца бял боб.

От вечерта ги заливате с половин чаша студена вода, като така ги оставаме да престоят до сутринта. На сутринта ги хапваме, час преди закуската, като изпиваме и останалата течност.Лечението продължава месец и половина, след което почиваме.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.