Чаят на проф. Александър Чирков чисти кръвта и черния дроб

https://zdravno.net/narodna-medicina/chayat-na-prof-aleksandar-chirkov-chisti-kravta-i-cherniya-drob/53728 Zdravno.net
Чаят на проф. Александър Чирков чисти кръвта и черния дроб

Преди две години ни напусна големият проф. Александър Чирков

Кардиохирургът от световна величина спаси живота на хиляди хора. Но той ни остави в наследство и много народни рецепти, които ни лекуват и помагат на здравето ни.

Една от тези заръка на доктора от световна величина е чудотворния му чай от върбинка.

За приготвянето на чая са необходими две големи лъжици нарязани стръкове от суха върбинка, поставени в петстотин милиграма вода. Вари се не повече от пет минути, а след като чая изстине се прецежда. Приема се по сто грама, на гладно, по пет пъти на ден. Проф. Чирков препоръчва да се пие пет дни в седмицата, за да има ефект. Приемът продължава два месеца. След това се  спира за месец, след което терапията се повтаря.

Именитият кардиолог твърдеше, че чоят лекува различни възпаления в тялото, лекува черни ядроб и далака, при болести на бъбреците, стомаха, червата, задържане на течности в тялото, като и при болести на мозъка. Ефективен е и при сърдечни проблеми, разширени вени, тромбофлебит.

Чаят действа благотворно при хронична умора, нервност, безсъние.

Върбинката  е многогодишно растение,  а цветовете му са в най-различни нюанси, дори в комбинация от два цвята.Частите на това растение влизат в състава на различни лекарства.

Растението е познато с лечебните си качества още от древността.Древните гърци вярвали, че лекува всички болести. Индианците също я ползвали за лек. В Древен Египет била позната като „божествена билка“.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.