Червеното цвекло е истинска благодат за високото кръвно! Ето как действа

https://zdravno.net/narodna-medicina/chervenoto-cveklo-e-istinska-blagodat-za-visokoto-kravno-eto-kak-deystva/136760 Zdravno.net
Червеното цвекло е истинска благодат за високото кръвно! Ето как действа

Високото кръвно налягане е сред най-разпространените заболявания в света

Високото кръвно е опасно, понеже уврежда кръвоносните съдове и може да ни причини опасните болести инфаркт  и инсулт. Затова то трябва да се лекува навреме, като освен традиционната, на помощ ни идва и народната медицина.

За тази цел червеното цвекло е истинска благодат за здравето ни.То е богато на минерали и витамини, които поддържат имунната система, електролитния баланс и се грижат за растежа, и ремонта на клетките.

Според редица изследвания е доказано, че този кореноплоден зеленчук понижава кръвното налягане. Причината е във високото съдържание на нитрати в цвеклото.

Тези вещества помагат на кръвоносните съдове да се разширят и да подобрят кръвообращението, което намалява високото кръвно налягане.

Червеното цвекло е с богато съдържание  и на влакнини, които подобряват работата на храносмилателната система. Те подхранват полезните бактерии в тялото и ни помага да ходим по голяма нужда.

Зеленчукът съдържа и вещества, които са мощни антиоксиданти с противовъзпалителни качества.Защитават организма от вредните свободни радикали и намаляват възпалителните процеси в тялото.

В тази връзка  е добре хора над 55 години да включват в диетата си червено цвекло. За да са здрави и енергични, съветват спецовете.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.