Чеснова вода бори високото кръвно налягане (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/chesnova-voda-bori-visokoto-kravno-nalyagane-receptata/137831 Zdravno.net
Чеснова вода бори високото кръвно налягане (Рецептата)

Хипертонията или високото кръвно налягане засяга милиони хора по света

То е сериозно заболяване и ако не се лекува високото кръвно налягане, може да ни докара сериозни заболявания. Такива са инфаркт, инсулт, както и други сърдечно-съдови болести. Но освен традиционните лекарства, съществуват народни способи, с които може да се справим с хипертонията.

Един такъв лесен и  достъпен начин е чесновата вода. Тя се приготвя лесно и изисква минимални усилия.

За да направим чеснова вода, ни е необходима една скилидка чесън. Обелваме я, смачкваме я леко, за да освободим активните съставки. Поставяме смачканата скилидка в чаша вода и я оставяме да престои през нощта. На сутринта, на гладно, я изпиваме.

Чесънът може да бъде оставен за по-дълго време за по-силен вкус, но и една нощ е достатъчна за някои хора.

Лекарството може да се взима всеки ден за по-добър ефект.Миризливият зеленчук е известен със своите антиоксиданти качества и противовъзпалителни свойства.

Активната съставка на чесъна е алцина. Той разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението, което понижава кръвното налягане.

Според редица изследвания, публикувани във водещи здравни списания, чесъна понижава значително кръвното налягане.Той има и други ползи за здравето. Чесънът засилва имунната система и намалява нивата на лошия холестерол.

Редовната консумация на чеснова вода може да предотврати различни сърдечно-съдови болести, както и да подобри общото здравословно състояние.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.