Чували ли сте за „дървото чудо“ или познато и като „моринга“?

https://zdravno.net/narodna-medicina/chuvali-li-ste-za-darvoto-chudo-ili-poznato-i-kato-moringa/132408 Zdravno.net
Чували ли сте за „дървото чудо“ или познато и като „моринга“?

Моринга е наричано още дървото чудо, защото всяка една част от него лекува

От листата, цветовете, кората до корените имат лечебни свойства, които са се използвали от древността до днес. Дървото вирее в Африка, Индия, Пакистан и Непал. Вече се разпространява и по целия свят.

Растението помага при усложнения, които се получават при стареене, както и при хормонални проблеми.

Листата на растението забавя стареенето. А маслото от това дърво прави кожата сияйна, млада, свежа, жизнена, регулира отделянето на себума.

Кората на дървото се използва при проблеми с храносмилането, при неразположения и инфекции.Може да отстранява акне, пърхот, възпаление на кожата.

На запад изсушените листа от това дърво се продават като хранителна добавка във вид на прах или капсули. Те съдържат вещества, които регулират кръвната захар и позволява на клетките да отделят или да приемат глюкоза.

Морингата е полезна и за здравето на мозъка. Дървото поддържа високи нива на енергия, като се справя с депресията, помага срещу умората, ниското либидо, безсънието, честите промени в настроението.

В листата и цветовете на дървото на живота се съдържат вещества, които се грижат за здравето на черния дроб.Маслото може да възстанови чернодробните ензими, да увеличи протеините в органа и да намали оксидативния стрес.

Източник: Здраве.то

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.