Домашен мехлем ни спасява от раздразнена кожа (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/domashen-mehlem-ni-spasyava-ot-razdraznena-kozha-receptata/135039 Zdravno.net
Домашен мехлем ни спасява от раздразнена кожа (Рецептата)

Този балсам може да приготвите изцяло в домашни условия

Той е напълно безопасен и може да се използва от всички членове на семейството. Компонентите му са три на брой и са напълно безвредни. Освен това лесно се намират съставките и са евтини.

Начинът на приготвяне също е изключително лесен.

Какво ни е необходимо, за да приготвим домашния балсам? Трябва да си набавим три големи лъжици нерафинирано кокосово масло, супена лъжица мед и една супена лъжица пчелен восък.

Как се приготвя мехлемът?

На парна баня разтопяваме пчелния восък  и кокосовото масло, като ги бъркаме непрекъснато. След като ги свалим от котлона и извадим от водната баня, прибавяме меда и продължаваме да бъркаме още около две минути.

Оставяме сместа да изстине и да се сгъсти, като продължаваме да бъркаме още две минути. Така медът се размества с останалите добавки и кремообразният балсам става доста по-мек. А ако се прибави повече пчелен восък, тогава мехлемът става и по-плътен.

Готовото лекарство прехвърляме в стъклен буркан и го съхраняваме в хладилника, далеч от слънчевото греене.

Ако само веднъж си приготвим такъв домашен балсам, няма да помислим за други козметични средства, които да успокояват раздразнената ни кожа, както и да ни помагат при различни алергии, твърдят експертите.

Източник: Здраве.то, Crimesbg.com

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.