Древна манастирска рецепта лекува нерви

https://zdravno.net/narodna-medicina/drevna-manastirska-recepta-lekuva-nervi/53694 Zdravno.net
Древна манастирска рецепта лекува нерви

Монаси открили чудодейна рецепта за лечение на нерви

Древната отвара лекувала не само нервите, но действала перфектно срещу стрес, преумора, депресивни състояния, както и за добро състояние на нервите.

Тя била известна още през 18-ти век в женските манастири в Германия. Била кръстена „духът на маточината“.

Как се приготвя лекът, с който се успокоява нервната система. В стъклен или емайлиран по0дълблок съд се омесват литър водка, двадесетина грама изсушени листа от маточина, грам корени от билката ангелика, известна още като лечебна пищялка, които се смилат добре. Към това лекарство се прибавят още кора на един лимон, две пъпки сушен карамфил, зрънца от кориандър и индийско орехче, но смлени и по една щипчица от тях двете.

Целият този микс се обърква много добре и то няколко пъти.След което сместа се оставя на тъмно място, като се разклаща съда няколко пъти на ден.

Така престоява четиринадесет дни. После така получената смес се филтрира през няколко катова марля или плат. След това отварата е напълно готова, след този период от време.

Приема се по две големи лъжици дневно, но на много малки глътки.Може да се съчетае с черен чай, но двете да не се смесват, препоръчват експертите.

 

.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.