Искате пълноценен сън? Пийте „лунно мляко“ преди лягане

https://zdravno.net/narodna-medicina/iskate-palnocenen-san-piyte-lunno-mlyako-predi-lyagane/112925 Zdravno.net
Искате пълноценен сън? Пийте „лунно мляко“ преди лягане

Ползите от здравия сън са безспорни

Сънят помага не само да релаксираме, но и да възстановим  функцията на вътрешните си органи.Липсата на здрав сън или ако често се събуждаме през нощта, това рекушира върху здравето ни.

В тази връзка спецовете препоръчват една напитка, която бързо набира популярност.

Тя се приготвя лесно и бързо, но има невероятен ефект. Прави се от мляко, чаена лъжичка мед и канела. Напитката е измислена в древна Индия и гарантира бързо заспиване, както и качествен сън.Позната е още като „лунно мляко“.

По думите на спецовете, ако тази вълшебна напитка се консумира вечер протеините в нея наистина имат релаксиращ и успокояващ ефект.За „лунното мляко“ може да се използва и растително мляко.

Експертите съветват да не се консумира вечер бял ориз, както и банани, защото те действат на качеството на съня.

Освен това не бива да се консумират храни, богати на захари, както и на въглехидрати.Ако искате да се отдадете на зареждаща почивка през нощта, трябва да избягвате още някои храни. Такива са шоколад, кафе или чай, които са с високо съдържание на кофеин в тях.Трудносмилаемите, мазните и пикантните храни също влошават качеството на съня. Спецовете препоръчват да се избягва и консумацията на алкохол преди лягане.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.