Ликьор от чесън ни спасява от лошия холестерол!(Чисти кръвта и още ползи+рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/likyor-ot-chesan-ni-spasyava-ot-loshiya-holesterolchisti-kravta-i-oshte-polzireceptata/121680 Zdravno.net
Ликьор от чесън ни спасява от лошия холестерол!(Чисти кръвта и още ползи+рецептата)

Всеки знае колко полезен е чесънът

За ползите от този миризлив зеленчук са знаели още нашите прадеди. Той се добавя към различни блюда, но и лекува. Помага срещу много заболявания и освен това може да се използва като профилактика.

Само в една глава чесън се съдържат повече от 400 полезни вещества. Той е способен да премахне чревните паразити, да намали кръвното ни налягане, да се справи перфектно с вируси и бактерии, дори да попречи на рака да се развие.

Но едно от най-силните и ефикасни лекарства е ликьора с чесън. С негова помощ ще премахнете излишните соли от тялото си, ще укрепите имунитета си, ще подобрите храносмилането, ще пречистите кръвта си и ще свалите лошия холестерол.Ще укрепите кръвоносните съдове и така ще повишите тонуса на тялото си.

Как се приготвя ликьорът? Взима се една глава чесън, която да се смачка в преса, да се смачка в хаванче или да се нарежи на ситно. Слага се в стъклен буркан, добре е да е по-тъмен и се залива с литър домашно вино.

Завива се добре с капачката. Сместа се оставя да престои между 7 и 10 дни, като се разклаща. След това се прецежда. Добре е да се съхранява в хладилник. Пие се по петнадесетина  милилитра всеки ден, по три пъти, но на гладно. Ликьорът се приема в продължение на месец.

Източник: Ретро

 

 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.