Маската на Шехерезада носи вечна младост

https://zdravno.net/narodna-medicina/maskata-na-sheherezada-nosi-vechna-mladost/121347 Zdravno.net
Маската на Шехерезада носи вечна младост

Легендата гласи, че маската на Шехерезада ни дарява вечна младост

Тя премахва бръчките по лицето и придава на кожата младежки тен и вид. Тя е направена от четири съставки, които може да откриете и у дома. Но една от тях е много ценна и тя е основата на тази маска.

През вековете нашите майки и баби са се грижили кожата им да е млада и дълго време по лицето им да не се образуват бръчки. Тя е особено популярна и сред жените на Ориента.

Най-ценната съставка в нея са пъдпъдъчите яйца. Те пазят кожата на лицето от бръчки и се грижат тя да остане дълго време свежа и млада.

Яйцата от пъдпъдък са богати на разнообразни хранителни вещества. Те изобилстват от ценни витамини, минерали, както и оксиданти, които се грижат за здравината на кожата и действат добре на тена и структурата на кожата на лицето.

За маската са ни необходими две пъдпъдъчи яйца, няколко капки лимонов сок, малка лъжичка зехтин и малка лъжичка мед.

Маската на Шехерезада се приготвя, като всички съставки се омесват добре. След това почистваме лицето от грима с почистващ препарат. После измиваме с топла вода и оставяме да поизсъхне. Нанасяме маската върху все още влажна кожа. Оставаме да действа 20 минути и после измиваме с хладка вода. Маската се прави веднъж на седмицата.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.