Народната медицина срещу кокошия трън! Мисия възможна

https://zdravno.net/narodna-medicina/narodnata-medicina-sreshtu-kokoshiya-tran-misiya-vazmozhna/142121 Zdravno.net
Народната медицина срещу кокошия трън! Мисия възможна

Кокошите тръни са болезнени и неприятни

Кокошият трън  е често срещан проблем. Но съществуват много изпитани народни рецепти, които безотказно се справят с този неприятен проблем.

Един от най-ефективния способ е лук  и оцет. Вземаме парче лук, който накисваме добре в оцет. Оставя се да престои за няколко чака.

След това го прикрепяме на засегнатото място и оставяме да действа през нощта. Процедурата се повтаря до омекването на кокошия трън, след което може да се извади лесно.

Друг начин е  с чесън. Натрошеният чесън се поставя на засегнатото място и се прикрепя с превръзка. Процедурата се повтаря до омекване на кокошия трън и неговото изваждане. Чесънът е известен със своите антисептични свойства.

Картофът също може да ни спаси от кокошия трън. За целта се отрязва парче и се слага на мястото, като се закрепя с лепенка или с бинт.

Рициновото масло  също е подходящо за лечение на кокошия трън.То се втрива два пъти дневно на проблемното място и кожата омеква, а после с лекота изваждаме кокошия трън.

Прополисът притежава антисептични свойства и също успешно се бори с премахването му.

Източник: Ретро, Crimesbg.com

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.