Не хвърляйте обелките от кромид! Лекуват 50 болести

https://zdravno.net/narodna-medicina/ne-hvarlyayte-obelkite-ot-kromid-lekuvat-50-bolesti/112471 Zdravno.net
Не хвърляйте обелките от кромид! Лекуват 50 болести

Обелките от лук вършат чудеса със здравето

Всяка година се произвеждат какви ли не лекарства, които лекуват различни болести.Но има природни илачи, които  вършат подобна работа и то качествено.

Такива са люспите от кромид лук. Рецептата е елементарна за изпълнение, но пък много помага за общото укрепване на организма.От нашите деди са я използвали срещу различни болести. Кромидовите люспи са богати на калций, фосфор, различни витамини и полезни вещества.От тях се приготвя лековит чай.

Взимат се люспите на два-три кромида, които се сваряват в триста милилитра вода за около 15-20 минути.После се оставят да изстинат и течността се прецежда.

Доказано е, че този чай носи много големи ползи на организма ни. Той укрепва имунитета, подобрява зрението,увеличава броя на антителата, защитава организма от вредното влияние на околната среда.

Бори се срещу вируси и микроби, като предотвратява склонността към настинки. Отварата е естествен антисептик.Има невероятно действие да забавя стареенето на органи и тъкани, заради съдържанието на антиоксиданти. Лекарството действа диуретично, като по този начин извежда от тялото ни токсините  и прочиства организма ни.

Има невероятен ефект да укрепва кръвоносните съдове, намалява риска от различни тромбози, съсиреци. Предпазва от сърдечно-съдови болести, стимулира кръвообращението, подобрява захранването на органи  и системи.Народното лекарство предотвратява образуването на отоци и появата на алергични реакции, заради веществата, които съдържа.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.