От старите рецепти: Компрес с ракия потушава болките в гърлото

https://zdravno.net/narodna-medicina/ot-starite-recepti-kompres-s-rakiya-potushava-bolkite-v-garloto/143770 Zdravno.net
От старите рецепти: Компрес с ракия потушава болките в гърлото

Болното гърло е сред неприятните симптоми при настинка и грип

Докато някои хора търсят помощта на лекарствата, някои стари рецепти от народната медицина имат по-голям ефект. Един от тези изпитани средства за лечение на болното гърло е компресът с ракия.

Този метод се използва от векове, защото притежава антивурисни, антисептични и антибактериални свойства.

Този компрес не само има затоплящ ефект, но и облекчава болката, стига да се прилагат правилно. За целта ни трябват ракия, вода, памук, найлон или амбалажна хартия, шал или кърпа.

Ракията и водата се смесват в съотношение 1:1 и памукът се напръсква с разтвора. След това се поставя на болното място, отгоре се слага найлона, за да не се изпари алкохола.

След което гърлото се привързва с шал или кърпа. Компресът престоява пет часа и най-добре е да се прави вечер. Ракията ще загрее местото и облекчи болката, за да може да преглъщаме по-лесно.

Компресът с ракия не бива да се слага, когато имаме температура. Загряването може допълнително да влоши състоянието. Ако имате чувствителна кожа или алергия към алкохола, този компрес не е за вас.

Компресът с ракия е лесен и бърз начин да се облекчи болката и дискомфорта в гърлото.

Източник: Crimesbg.com

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.