Печеният лук лекува и предпазва от много болести

https://zdravno.net/narodna-medicina/pecheniyat-luk-lekuva-i-predpazva-ot-mnogo-bolesti/113769 Zdravno.net
Печеният лук лекува и предпазва от много болести

Печеният лук спокойно може да измести приема на доста лекарства

Той е полезен за здравето  и суров, но печен е още по-полезен.Погрешно се смята, че с печенето полезните му качества се изпаряват. Изпаряват се само етеричните масла, но останалите му лечебни свойства се засилват. Печеният лук добива приятен солен вкус и няма онзи неприятен привкус, който остава в устата след консумация.

Лукът се пече с люспата на 100-150 градуса за около половин час.За да има ефект за здравето се яде половин глава лук преди ядене и около два-три часа преди сън.

Може да се използва и като гарнитура за месо или риба, много приятна комбинация е.Печеният лук е  много полезен за болните от захарна болест.Намалява и нормализира нивата на кръвната захар. В него се съдържа сяра, която активира панкреаса да произвежда достатъчно инсулин.

Богат е и на желязо, необходимо за нормалното функциониране на органите и системите в организма ни.Полезен и за хора, които имат проблеми с кръвосъсирването.

След инфаркт  инсулт спецовете препоръчват да се консумира печен лук. Чисти съдовете от плаки и ги прочиства.

Помага да влезе кръвното в нормални граници, бори и болките в главата.Каша от печен лук има антибактериален ефект и помага за заздравяване на раните.

Предпазва и от още много болести.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.