С тази лесна и бърза рецепта спирате косопада!

https://zdravno.net/narodna-medicina/s-tazi-lesna-i-barza-recepta-spirate-kosopada/125182 Zdravno.net
С тази лесна и бърза рецепта спирате косопада!

Падането на косата ужасява всяка жена

Косопадът може да ни отнеме красивата  и гъста коса, която имаме. Едно от най-важните етапи в този момент  е да спрем окапването на косата. След това ще ви е необходимо малко време, за да си възвърнете отново гъстата грива.

Но с една ефективна смес може да спрете косопада, като дадете възможност на косата ви отново да се възстанови.За това лекарство са необходими ябълков оцет, розмарин, както и коприва.

Всяка една от тези съставки е особено ценна за косата  и здравето. Копривата и розмаринът съдържат антиоксиданти, както и етерични масла, които потискат косопада и се грижат косата да израсне отново.

Ябълковият оцет притежава алкализиращ ефект.Той премахва замърсяванията на скалпа, отстранява наслагванията от мазнини и остатъци от мъртви клетки по скалпа, които повреждат косъма и стопират неговия растеж.

Как да приготвим лекарството против косопад?

В една тенджера слагаме да заври литър ябълков оцет, половин литър вода, връзка розмарин и петстотин грама свежа коприва. Оставяме сметта да кипне, след това намаляваме температурата и оставяме да ври още няколко минути.

Сваляме от котлона и я оставяме да изстине малко. После добавяме, след разбъркване, 10 капки етерично масло от розмарин и масло от коприва.След като се охлади напълно, изплакваме косата си с тази смес. Повтаряме процедурата 3-4 пъти на седмично. Оставяме лекарството да изсъхне на скалпа, без да го измиваме.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.