Стафидите-уникалните чистачи на кръвоносната система (Рецептата)

https://zdravno.net/narodna-medicina/stafidite-unikalnite-chistachi-na-kravonosnata-sistema-receptata/124838 Zdravno.net
Стафидите-уникалните чистачи на кръвоносната система (Рецептата)

Кръвоносната ни система е уникална

За да работят кръвоносните съдове, трябва да се запазват чисти. Всяка минута сърцето изпомпва по пет литра кръв в непрекъснат кръговрат, който трае през целия ни живот. Кръвоносната ни система поддържа дейността на всички клетки и органи в тялото ни и се грижи те да работят максимално добре.

Затова трябва да я почистваме много добре, за да работи перфектно.

Доказано е, че едни от най-добрите чистачи на кръвоносната ни система са стафидите. Те са признати за мощно лекарство, подобряващо показателите на здравето. Но съдържат повече захари от гроздето, затова трябва да се консумират внимателно.

Препоръчителната доза е до 50-100 грама за възрастен човек.Спецовете съветват да се избират плодове с тъмен цвят, които да изглеждат естествено и да са без блясък. Еднакви ли са по размери и имат ли блясък, тогава са напоени с химикали, за да изглеждат добре.

Лечението със стафиди продължава две седмици, но е добре след месец да се повтори.

За целта са необходими 300 грама стафиди, тъмни на цвят, които да не блестят.Измиват се под течаща вода и после се заливат с гореща вода. Престояват 24 часа.

След което водата се излива и се прехвърлят в стъклен съд. Накрая плодчетата се заливат с оцет-ябълков или винен, но натуралан. Престояват два дни, на тъмно и прохладно място. После се изцеждат и се изсушават върху кухненска хартия.

Така лечебните стафиди са готови и се съхраняват в хладилник. Всеки ден се изяждат по 20-25 грама, сутрин, на гладно, с чаша студена вода. След две седмици ще се почувствате много добре, защото кръвоносната ви система ще е пречистена. Лекарството влияе добре на сърцето и нервната система.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.