Тоник с лютиви чушки ни пази от грип, пневмония и понижен имунитет

https://zdravno.net/narodna-medicina/tonik-s-lyutivi-chushki-ni-pazi-ot-grip-pnevmoniya-i-ponizhen-imunitet/130200 Zdravno.net
Тоник с лютиви чушки ни пази от грип, пневмония и понижен имунитет

Боледувате ли често или се изморявате лесно, подарете си тази тонизираща напитка

Тази напитка може да си я приготвите в домашни условия. Тоникът действа като един от най-силните натурални антибиотици.

Той ще ви помогне да се стабилизирате след прекаран грип, пневмония, както и при проблеми с белите дробове, нападение от вируси и при понижен имунитет.

Освен това напитката чисти токсините, подобрява кръвопотока и пътя на лимфите по цялото тяло. Много успешно се справя и с простудите.

Какво ни е необходимо за приготвяне на лечебния тоник? Две големи лъжици куркума, 700 мл ябълков оцет, четвърт чаша смлян лук,  същото количество смлян чесън, също настърган джинджифил, също две най-люти чушки и две супени лъжици настърган хрян.

Как се приготвя? Всичко това, без оцета, се смесва в една голяма купа, след което се слага в стъклен буркан. Долива се с ябълков оцет, като пълним буркана догоре. Затваряме капачката и няколко пъти го разбъркваме.

След което поставяме на сухо и хладно място за четиринадесет дни. Но не забравяме да го разклащаме по няколко пъти на ден. След две седмици прецеждаме сместа.

Готовата настройка се поставя в хладилника.

Как се приема? Чувствате ли, че се разболявате или сте се отървали от някакво вирусно заболяване, или пък са ви напуснали силите, приемайте по една лъжичка от този тоник на ден.

Източник: Ретро

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.