Учени доказаха: Ежедневното пиене на чай прави сърцето здраво

https://zdravno.net/narodna-medicina/ucheni-dokazaha-ezhednevnoto-piene-na-chay-pravi-sarceto-zdravo/144497 Zdravno.net
Учени доказаха: Ежедневното пиене на чай прави сърцето здраво

Пиенето на чай ежедневно прави сърцето по-здраво

Това показва проучване, в което са участвали около 7000 възрастни хора.Те не са страдали от никакво сърдечно заболяване в началото на експеримента.

13 на сто от тях признали, че пият по една чаша чай на ден, а 51% от участниците пиели по една или повече чаши на ден кафе.

В продължение на единадесет години тези, които пиели чай всеки ден имали по-малко запушване на кръвоносните съдове.Те били с около 29 на сто по-малко изложени на инфаркт, исхемия, както и от преждевременна смърт. Тези от участниците, които пиели кафе всеки ден нямали такива ползи от горещата напитка.

Въпреки че пиенето на чай не е единствения начин да се пази сърцето здраво, той има голям принос в неговото благосъстояние.

Лекарите препоръчват три вида чай за здраво сърце-черен, зелен и бял.

Черният чай съдържа полезните за сърцето флавоноиди. Тези, които го пият няколко пъти на ден имат по-ниски нива на триглицериди и холестерол. Но не се препоръчва за хора с високо кръвно, понеже съдържа кофеин.

Зеленият чай е най-добрия избор за сърцето. Той намалява риска от сърдечни болести и инфаркт, и лош холестерол.

Белият чай е най-чист от трите. Флавоноидите в него разреждат кръвта, намаляват кръвното, холестерола и се грижат за доброто кръвообращение.Но не е подходящ за хора, които пият лекарства за разреждане на кръвта.

Източник: Crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.