Защо чаят от мащерка и мента може да вреди опасно?

https://zdravno.net/narodna-medicina/zashto-chayat-ot-mashterka-i-menta-mozhe-da-vredi-opasno/123503 Zdravno.net
Защо чаят от мащерка и мента може да вреди опасно?

Билковите чайове са полезни, но понякога може и да вредят

По думите на експертите билковите чайове с мента, мащерка и други билки може и да вредят на някои хора. Тези билки притежават много полезни свойства, само че в някои случаи може да нанесат поразии на здравето ни.

Мащерката може да нанесе доста вреди на организма ни. Така например може да предизвикат преждевременни контракции у бременните жени, може да проникват също така в кърмата и да навредят на детето. Освен това може да предизвикат алергии, ако взаимодействат негативно с лекарствата.

Пиенето на чай с мента също може да причини нежелани реакции в нашия организъм и да ни навреди.Пиенето на такъв чай  и то в големи количества може да предизвика стомашно-чревни проблеми. Също така може да понижи кръвното налягане, което е опасно за хора с ниско кръвно.

 Затова те трябва да пият такъв чай предпазливо.Експертите съветват да се внимава и с пиенето на чай от жен-шен, вратига, лимонник, защото те може да причинят проблеми със сърдечно-съдовата система.

Но все пак хората са уникални и на различните организми чайовете с билки предизвикват различни реакции.Преди да ползвате билкови отвари добре е да се посъветвате със специалист, е съветът на експертите.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.