Безплатните изследвания на холестерол и кръвна захар в Kaufland продължават до края на юли

Скринингите ще се извършват в столичните аптеки BENU в „Люлин“ 3 и в „Манастирски ливади“

https://zdravno.net/zdravni-novini/bezplatnite-izsledvaniya-na-holesterol-i-kravna-zahar-v-kaufland-prodalzhavat-do-kraya-na-yuli/137955 Zdravno.net
Безплатните изследвания на холестерол и кръвна захар в Kaufland продължават до края на юли

Скринингите ще се извършват в столичните аптеки BENU в „Люлин“ 3 и в „Манастирски ливади“

Безплатните профилактични изследвания на холестерол и кръвна захар, провеждани в два столични филиала на Kaufland България, ще продължат до края на месец юли. Прегледите за кръвна захар ще бъдат  на 12 юли от 16:00 до 20:00 часа в аптеката на Kaufland “Манастирски ливади“, а на 13 юли от 11:00 – 15:00 часа в този в „Люлин“ 3. Скринингите за холестерол ще се проведат на 26 юли, от 16:00 до 20:00ч. в аптеката на Kaufland “Манастирски ливади“ и на 27 юли от 11:00 до 15:00 часа в тази в  „Люлин“ 3.

Изследванията са напълно безплатни и не изискват предварително записване. Клиентите могат да посетят една от посочените аптеки в рамките на обявените часове и да се възползват от предоставяните услуги.

„Аптеките с марка BENU са доказани на пазарите в редица страни в Европа и това ни позволява да въвеждаме добри практики в полза на клиентите ни и в България. Мисията ни е да предоставяме качествена здравна грижа, превръщайки се в доверен експерт за българските граждани. Организирането на кампании с безплатни профилактични скрининги са част от тях, а доброто сътрудничество с най-голямата търговска верига у нас ни помага да обхванем повече хора“, подчерта Антон Марков, ръководител „Бизнес към Потребителите“ за BENU България.

Инициативата за предоставяне на безплатни профилактични изследвания в двете аптеки в магазините на Kaufland в „Манастирски ливади“ и „Люлин“ 3 стартира в края на месец юни и в рамките на 2 дни обхвана около 200 човека. Огромният интерес е и причината инициативата да продължи и изследванията да бъдат организирани с две нови дати на обект през юли.

Аптеки BENU планират да провеждат скрининги всеки месец, като информация за точните дати и часове ще бъде споделяна в социалните мрежи.

Редовните изследвания на холестерол и кръвна захар са ключови за превенцията на редица заболявания, включително сърдечно-съдови заболявания и диабет. Ранното откриване на потенциални проблеми позволява навременно предприемане на мерки за подобряване на здравето, припомнят експертите.

Аптеки BENU и Kaufland България стартираха стратегическо партньорство в името на своите потребители в края на 2023 година. Групата ФЬОНИКС, собственик на аптеките, e една от най-големите фармацевтични вериги в Европа и пазарен лидер в редица държави. В края на 2022 BENU влезе и на българския пазар като онлайн аптека.

 

За Kaufland България

Kaufland България е лидер в сектора на търговията с годишен оборот от над 2 млрд. лв. и един от най-големите работодатели в страната с екип от близо 7500 служители. През 2024 г. компанията разполага с 66 хипермаркета в 35 града. От старта си през 2006 г. в България до днес Kaufland се стреми да стимулира националната и регионална икономика и инфраструктурата по места с общи инвестиции от 1,6 млрд. лв. Компанията непрекъснато развива своята политика за устойчиво развитие и под мотото „Действията носят промяната“ се ангажира с различни социални и екологични дейности – от използването на енергийно ефективни технологии и проектирането на нови сгради с мисъл за природата, през подкрепата на уязвими групи до намаляването на пластмасата.

 

За Аптеки BENU

Аптеки BENU на Група ФЬОНИКС е една от най-големите фармацевтични вериги в Европа. BENU е сред лидерите по пазарен дял и разпознаваемост на марката в страни като Литва, Латвия, Естония, Унгария, Чехия, Сърбия и др. Над 1400 аптеки в 14 страни и над 8500 служители дават своя постоянен принос за развитието на първокласни здравни услуги, за което свидетелстват и над 70 милиона доволни клиенти в цяла Европа.

 

BENU идва в България с мисията да зададе европейско ниво в обслужването и грижата за здравето на българското население. Целта на BENU е да бъде винаги наблизо като доверен здравен експерт за цялото семейство, да даде професионална консултация и добър съвет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.