Чудото зелев сок! Спасява ни от много болести, включително и рак

https://zdravno.net/zdravni-novini/chudoto-zelev-sok-spasyava-ni-ot-mnogo-bolesti-vklyuchitelno-i-rak/122343 Zdravno.net
Чудото зелев сок! Спасява ни от много болести, включително и рак

Почти във всеки дом се разнася миризмата на кисело зеле

Но не само то, а и зелевия сок носи много ползи за организма ни. Той трябва да се включи в ежедневната диета. Богат е на витамини, минерали и много полезни вещества.

Има изобилие от аскорбинова киселина, която е изключително важна за укрепване на имунната система.Защитава организма срещу инфекции и простуди.

Само една чаша от него ни дава необходимата доза от витамин С.Зелевият сок е богат и  на витамин К, който помага при съсирването на кръвта, на костната тъкан. Богат е на много витамини от група В и много полезни микроелементи.

Подобрява състоянието на дихателната система, облекчава болката и възпалението от ангина.

Този сок спира кървенето и помага да зараснат раните.Полезен е за решаване на болести и проблеми със стомашно-чревния тракт.Може и външно да се използва за лечение на рани и кожни проблеми.

Наличието на калий в зелевия сок помага на нервната система, ефективен е  при хора, страдащи от неврози и безсъние.

Коктейл от зелен сок, мед, сок от лимон, ябълка и магданоз ни спасява от хроничната умора.Напитката стимулира умствената дейност и ни помага да сме по-работоспособни.

Заради изобилието на полезни вещества, зелевия сок стимулира работата на бъбреците. Предотвратява отоци и възстановява нормалния воден баланс в тялото ни.

Намалява риска от развитие на сърдечни болести, предпазва ни от рак, сочат последните проучвания.

Изтомник: Една.бг

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.